Hozzávalók:
35 dkg liszt
18 dkg margarin
2 tojássárgája
1 cs. sütőpor
15 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Tetejére:
olvasztott csoki ( vízgőz fölött olvasztunk kevés étolajjal hígítva )
cukormáz: egy tojásfehérje + 15-20 dkg porcukor kikeverve ( nem habbá! )
ragasztáshoz ízlés szerint lekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és kiszaggatjuk. tepsire tesszük és 180 200 fokon megsütjük.
Amikor kihűltek mindegyik tetejét lecsokizzuk egy kiskanál segítségével.
Ha megszáradtak cukormázzal dekoráljuk tetszés szerint.
Amikor a máz is megszáradt lekvárral összeragasztjuk őket.
Sajnos a fotó nem a legjobbra sikeredett, igen régi felvétel :)
18 dkg margarin
2 tojássárgája
1 cs. sütőpor
15 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Tetejére:
olvasztott csoki ( vízgőz fölött olvasztunk kevés étolajjal hígítva )
cukormáz: egy tojásfehérje + 15-20 dkg porcukor kikeverve ( nem habbá! )
ragasztáshoz ízlés szerint lekvár
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és kiszaggatjuk. tepsire tesszük és 180 200 fokon megsütjük.
Amikor kihűltek mindegyik tetejét lecsokizzuk egy kiskanál segítségével.
Ha megszáradtak cukormázzal dekoráljuk tetszés szerint.
Amikor a máz is megszáradt lekvárral összeragasztjuk őket.
Sajnos a fotó nem a legjobbra sikeredett, igen régi felvétel :)
Csokis linzervirágok |
Nagyon helyesek, köszönöm szépen a receptet, pinelve van ez is. :)
VálaszTörlés