Szerintem egyszerű, könnyű étel, mind ízben mind munkaidőben. Különleges is, nem a megszokott. Persze csak azoknak, akik szeretik a hús és gyümölcs párosítását.
Almával töltött csirkemell
Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű csirkemell
4-5 alma
4-5 evőkanálnyi főtt rizs
só, bors, fahéj, méz, őrölt gyömbér
1 egész tojás
szeletelt bacon
vaníliás pudingpor
Az almát tisztítjuk,apróra kockázzuk majd edénybe tesszük és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Mézzel, fahéjjal ízesítjük és pár percig főzzük, hűtjük.
A húsra zsebet vágunk, sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt alma felét lecsöpögtetjük, a rizzsel összekeverjük. Ízesítjük őrölt gyömbérrel, borssal, beletesszük az egész tojást is. Ezt a tölteléket a húsba tesszük, hústűvel összefogjuk. Baconnal körbetekerjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba tesszük.Letakarjuk fóliával és fél órára 180 fokos sütőbe tesszük. Ha letelt az idő levesszük a fóliát majd megpirítjuk.
A maradék almának a levét kevés vaníliás pudinggal besűrítjük. ( nálam ez egy evőkanálnyi volt, de miután besűrűsödött egy kevés vízzel még lazítottam ) Ezt az almaszószt még fahéjjal lehet ízesíteni.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Almával töltött csirkemell |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése