Már régóta szeretném megsütni ezeket a kis kifliket. Volt egy kóbor mascarpone a hűtőbe, erre használtam fel. Nagyon egyszerű az elkészítése, semmi hóka-móka nincs vele :D
Kicsit kételkedtem benne, mert annyira minimális a hozzávalók listája. De működik! 😁
Hozzávalók:
32 dkg liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg mascarpone
Nyújtáshoz:
- 10 dkg kristálycukor ízlés szerint őrölt fahéjjal keverve
- 5 dkg kristálycukor kb. 4-5 evőkanál kókuszreszelékkel keverve
Nyújtáshoz:
- 10 dkg kristálycukor ízlés szerint őrölt fahéjjal keverve
- 5 dkg kristálycukor kb. 4-5 evőkanál kókuszreszelékkel keverve
- 5 dkg kristálycukor 3-4 csomag vaníliás cukorral keverve
A lisztet, vajat, mascarponet tésztává gyúrjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A cukrokat külön-külön elkeverjük a fahéjjal, kókusszal, vaníliás cukorral.
A tésztát jelen esetben három részre osztjuk.
A fahéjas cukorral megszórjuk a nyújtólapot, rátesszük az egyik adag tésztát és kb. 32-33 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Ez úgy történik, hogy közben többször megfordítjuk a tésztát, hogy mindkét oldalára beledolgozzuk a fahéjas cukrot.
Ha ezzel megvagyunk a tésztát 12-16 részre vágjuk és kiflikké tekerjük a szélesebb oldalától kezdve.
Ugyan így járunk el a többi tésztával, csak más-más ízesítésű cukrot használunk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. Tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A cukrokat külön-külön elkeverjük a fahéjjal, kókusszal, vaníliás cukorral.
A tésztát jelen esetben három részre osztjuk.
A fahéjas cukorral megszórjuk a nyújtólapot, rátesszük az egyik adag tésztát és kb. 32-33 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Ez úgy történik, hogy közben többször megfordítjuk a tésztát, hogy mindkét oldalára beledolgozzuk a fahéjas cukrot.
Ha ezzel megvagyunk a tésztát 12-16 részre vágjuk és kiflikké tekerjük a szélesebb oldalától kezdve.
Ugyan így járunk el a többi tésztával, csak más-más ízesítésű cukrot használunk.
Tepsire rakjuk a kis kifliket, majd az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő!!!
Ha a kiflik megsültek rácsra téve hűlni hagyjuk. Aztán nem tudunk ellenállni nekik és folyamatosan rágcsáljuk 😃😃
Ha a kiflik megsültek rácsra téve hűlni hagyjuk. Aztán nem tudunk ellenállni nekik és folyamatosan rágcsáljuk 😃😃
Tippek, tapasztalatok:
Természetesen elkészíthetjük egy vagy több ízben is. Összekeverhetjük a cukrot darált dióval, mogyoróval, mandulával. Ki mit szeret. A tésztát annyi részre osztjuk, amennyi a kívánt ízesített cukor száma.
Sütés alatt a cukor elkezd olvadni, karamellizálódik. Nem kell megijedni ettől a látványtól, nagyon finomak lesznek a kis nassolni valók 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése