Egy sütés nélküli desszertet hoztam nektek. Gyors elkészítés után már csak le kell hűteni és fogyasztható is. Nálunk nagy sikere volt :)
Hozzávalók:
20 dkg keksz apró darabokra törve
10 dkg olvasztott vaj
25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor (2-3 evőkanál)
2 dl tejszín
vanília
kb. 50 dkg eper
A kekszet összetörjük, majd az olvasztott vajjal átkeverjük. Nem baj, ha darabos, nem homogén!
Az epret tisztítjuk, felét leturmixoljuk. A másik felét felvágjuk és összekeverjük.
A tejszínt habbá verjük. A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd a tejszínt is hozzáadjuk.
Poharakba rétegezzük a hozzávalókat, majd behűtjük.
Tippek, tapasztalatok:
Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthető ez a pohár desszert. Legyen az málna, áfonya, szeder. Akinek nem elég édes a gyümölcs, az cukrozhatja.
Nálam ebből az adagból 6 pohárnyi finomság lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése