Hozzávalók a leveshez:
25 dkg sajt (camembert)
10 dkg krémsajt (camping, Boci, stb.)
ízlés szerint só, bors, szerecsendió
10 dkg sajt (trappista)
3 dl tejszín
3 dl tej
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál étkezési keményítő
A camembert sajtot felkockázzuk.
A krémsajtot egy lábosba belenyomjuk, és kevés tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a camembert, és azzal együtt olvasztjuk tovább.
Ahogy felolvadtak, akkor óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a tejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Végül a keményítővel kicsit besűrítjük.
Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt sajttal.
LEVESBUCI
Hozzávalók:
25 dkg liszt (BL55)
20 dkg kenyérliszt (BL80)
2 teáskanál só
1 evőkanál étolaj
2 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
3 dl langyos víz
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci, cukros, langyos vízben.
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztőt és a maradék vízzel tésztát dagasztunk. Egy órán át meleg helyen kelesztjük. Ha letelt az idő kettő vagy négy részre osztjuk a tésztát és bucit formálunk belőle. Ismét kelesztjük egy órán át.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra és a megkelt tésztát megsütjük, kb. 20-25 perc alatt.
Tippek, tapasztalatok:
A camembert sajtnak igen jellegzetes az íze. Aki nem szereti használhat más sajtot, sajtokat is. Legutóbb magam is így tettem. Reszelt mozarellát, füstölt sajtot is használhatunk.
A bucinak a tésztát oszthatjuk kettő illetve négy felé is. Mivel előételnek szántam, ezért kisebb bucikat készítettem, négyünknek bőven elég volt.
A bucik tetejét levágtam, a belét kiszedtem és betettem még a sütőbe egy kicsit pirulni, hogy jobban megtartsa a levest. A tetőt egy kis reszelt sajttal megszórtam. De ez el is hagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése