Amit még kipróbáltam az a kukoricaliszt, azt ha rögtön ettük jó volt, viszont ahogy állt úgy száradt ki a tészta, felkunkorodott körben a széle. Szóval maradtam a jól bevált Schar lisztnél, annak is a mix it! universal fajtájánál. De hát kinek mi válik be ugye? Időközben ráakadtam egy jó kis üzletre, meglátogatom őket, körbenézek milyen termékeik vannak ezen a téren. Igazából ez a saját, jól bevált palacsinta receptem, amibe a megfelelő lisztet tettem és még egy kis plusz folyadékot használtam. Jöjjön a recept!
Hozzávalók:
15 dkg schar gluten free mix it! universal liszt
1 egész tojás
3 dl tej
2 dl szódavíz / szénsavas ásványvíz
1/2 dl olaj
csipet só
Tojás kikeverjük a tejjel, liszttel, sóval. Sima masszává dolgozzuk majd hozzáadjuk az étolajat és a szódavizet. Kb. 15-20 percet állni hagyjuk.
Serpenyőt felforrósítunk, kiolajozzuk egy-egy merőkanálnyi tésztából palacsintát sütünk.
Tippek, tapasztalatok:
Ebből a lisztből készült tészta másképp dolgozik. Lassabban sül, kicsit "csipkés", a képen láthatjátok. A tészta fordításánál is óvatosabb voltam. Nagyon finom, ízlett. Jó volt az állaga, szépek is lettek. Amit tapasztaltam, hogy másnapra a lekvárt felszívta a tészta, viszont a kakaóssal nem volt semmi elváltozás.
Amikor a serpenyőbe tettem a tésztát nem tudtam szépen eloszlatni, ezért a közepére öntöttem a masszát és hagytam, hogy magától szépen elterüljön.
Minden egyes sütés előtt kiolajoztam a serpenyőt.
Ebből az adagból kb. 10 darab palacsinta lesz, persze ez függ a méretétől.
Akik laktózmentes étkeznek azok cseréljék le a tejet a számukra megfelelőre. Bár nem ismerem közelebbről azt az életformát, de gondolom csak összetevőiben más a laktózmentes tej, a minőségen nem változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése