Hozzávalók:
45 dkg rétesliszt
25 dkg vaj / maragrin
2 dl natúr joghurt
fél kávéskanál só
Összegyúrjuk a hozzávalókat és félre tesszük míg a tölteléket elkészítjük.
Töltelék:
20 dkg darált dió
7 dkg barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
citromhéja (nálam dió - mák - túró töltelék nincs citromhéj nélkül :)
fél citrom leve
2 evőkanál tej
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit. nekem tökéletes volt, de aki szereti tehet bele több cukrot is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, korongokat szaggatunk. Megtöltjük a dióval vagy ízlés szerint töltelékkel és felcsavarjuk, kiflit formázunk. Papírral bélelt tepsire tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő!!
A megsült kifliket rácsra téve hűlni hagyjuk majd vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése