Hozzávalók:
30 dkg gomba tisztítva, szeletelve
egy fej vöröshagyma
egy nagy doboz sűrített paradicsom ( Arany Fácán, 150 gr )
só, bors, babérlevél, kakukkfű, cukor
1 citrom reszelt héja, leve
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a tisztított, szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. Ráreszeljük a citrom héját, rányomjuk a levét. Hozzáadunk 2-3 babérlevelet és a doboz paradicsomot, majd cukorral ízesítjük. Megkeverjük és lassú tűzön megpároljuk. Jól lehűtjük és pirítóssal, sültekkel fogyasztjuk.
Sajnos nem kaptam friss kakukkfüvet, így zacskós változattal kellett beérnem.
Nagyon fincsi lett, legközelebb bátrabban készítem nagyobb mennyiségben :) Bár két személyre bőven elég.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése