Ezt a kekszet ne csak úgy menet közben eszegessétek! Annál többet érdemel! Üljetek le, egy kávéval, egy teával és élvezzétek az ízét! :)
Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg porcukor
vanília
nagy csipet só
35 dkg vaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és tésztát készítünk. Nálam robotgépben készült, eleinte nagyon morzsalékos volt, aztán kézzel rásegítettem egy kicsit. Végül a gép fejezte be és egy selymes, kellemes tapintású tésztát kaptam. Becsomagoljuk és 45 percre a fagyasztóba tesszük. Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A lehűlt tésztát átgyúrjuk, ketté osztjuk. Hengert vagy négyszögletes formát készítünk belőle. (kb. 4-5 cm átmérőjű)
Egy darab sütőpapírt megszórunk barna cukorral és ezen meghempergetjük a tésztákat majd felvágjuk kb. fél centis szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megsütjük. Nem szabad túlsütni! Nálam kb. 15 percet volt a sütőben, de ez mindenkinél más lehet. Függ, hogy milyen vastagra hagyjuk a rudakat, milyen vastagra szeleteljük fel a tésztát és a sütőtől is.
Ha megsült hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd rácsra téve hűtjük. Melegen még sületlennek tűnik a közepe, ezért ne is kóstoljátok meg. Ahogy hűl, úgy szilárdul meg benne a vaj és lesz tökéletesen roppanós. Nehéz kivárni, de az élmény elmaradhatatlan lesz :)
Fém dobozba tettem, ma is roppanós az állaga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése