Annyira szeretjük, hogy nagyon :) Rántott halat el nem tudok képzelni nélküle. Egyszerű az elkészítése, de akkor a legjobb, ha előző este elkészítjük, hogy az ízek össze tudjanak érni.
6-8 db nagyobb burgonya
tartárhoz: majonéz, tejföl, só, bors, mustár
ízlés szerint fél vagy egy egész póréhagyma
A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és megvárjuk, míg kihűl. Felkarikázzuk a póréhagymát.
Elkészítjük a tartármártást, ami nálam a következő:
Fél doboz majonézt kikeverünk sóval, borssal, pici mustárral. Hozzáadunk fél kiló tejföl, összekeverjük. Pici porcukorral ízesíthetjük. Belekeverjük a kihűlt burgonyát, a felkarikázott póréhagymát. Hűtőben tároljuk.
Természetesen lehet saját készítésű majonézt is használni. És mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy a majonéz vagy a tejföl a dominánsabb a mártásban.
tartárhoz: majonéz, tejföl, só, bors, mustár
ízlés szerint fél vagy egy egész póréhagyma
A burgonyát tisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és megvárjuk, míg kihűl. Felkarikázzuk a póréhagymát.
Elkészítjük a tartármártást, ami nálam a következő:
Fél doboz majonézt kikeverünk sóval, borssal, pici mustárral. Hozzáadunk fél kiló tejföl, összekeverjük. Pici porcukorral ízesíthetjük. Belekeverjük a kihűlt burgonyát, a felkarikázott póréhagymát. Hűtőben tároljuk.
Természetesen lehet saját készítésű majonézt is használni. És mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy a majonéz vagy a tejföl a dominánsabb a mártásban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése