Az eredeti receptben citromos mázzal volt bevonva a süti teteje, de azt el nem tudtam képzelni a kávés krémmel. Így maradt a magad uram verzió, találomra készített mázzal.
Hozzávalók
Tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg fagyos margarin/vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só
Krémhez:
6 dkg margarin/vaj
1 dl tejszín
15 mokkáskanál instant kávépor
1 evőkanál őrölt kávé
2 evőkanál kávélikőr (nem baj ha egy kicsit megborul;)
10 dkg ét tortabevonó
Mázhoz:
főzött kávé
porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát pihentetjük a hűtőben.
A krémhez felmelegítjük a tejszínt a margarinnal/vajjal, hozzáadjuk a kávékat, a likőrt, majd az olvasztott csokoládét. Jól kikeverjük és lehűtjük.
A lehűlt tésztát átgyúrjuk, nyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez felmelegítjük a tejszínt a margarinnal/vajjal, hozzáadjuk a kávékat, a likőrt, majd az olvasztott csokoládét. Jól kikeverjük és lehűtjük.
A lehűlt tésztát átgyúrjuk, nyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
A krémmel megtöltjük a korongokat és befedjük egy másikkal.
Sajnos a mázhoz nem tudok konkrét számokat adni, találomra készítettem. A kávét sűrűre kevertem a porcukorral és bevontam a korongok tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése