Palacsinta rajongóknak kötelező elkészíteni!!! A tavaly nyáron készített levendulás sárgabarack lekvárral töltöttem meg, hát mit is mondjak?? Hmmmmmmmmm.................valami isteni!
Hankka blogján akadtam a receptre.
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl liszt
csipet só
olaj a sütéshez
A tojások fehérjéből egy laza habot készítünk. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, sóval. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Sima tésztát keverünk majd a fehérjét is hozzáadjuk. Olajozott sütőben sütjük.
Nálam ebből az adagból 12 db palacsinta lett, de meg kell mondja elég emberesek lettek.Amint a kép is mutatja szép vastagok, volt mibe harapni.:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése