Hozzávalók:
25 dkg porcukor
1 evőkanál zsír
3 evőkanál méz
4 evőkanál tej
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
60 dkg liszt
A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk és 200 fokon megsütjük.
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
Krém:
7 dl tej
2 csomag vaníliás puding
2 evőkanál liszt
vaníliás cukor
1 cs. margarin
20 dkg porcukor
A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.
A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük:
Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe.Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva ( lekváros felével lefele ) rátesszük a krémre. tetejét bevonjuk olvasztott csokival. Másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése