Hozzávalók:
Páchoz:
4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mustár
Húshoz:
1 kg sertés rövidkaraj (vagy tarja)
5 db vöröshagyma
10 dkg sűrített paradicsom
finomliszt a hús és a hagyma forgatásához
1 dl fehérbor (vörös is lehet)
só, bors ízlés szerint
Elkészítjük a pácot, majd a hússzeleteket beletesszük és egy éjszakám át a hűtőben érleljük.
Másnap jól lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztbe és kevés zsiradékon pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a paradiccsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a húst. Annyi vizet teszünk rá, amennyi ellepi éss puhára főzzük. Szükség szerint pótolhatjuk a levét vízzel.
A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, karikákra szedjük. Azokat is megforgatjuk lisztben és bő olajban megsütjük. Nem szabad a hagymát megsózni, mert nem lesz ropogós!!!
Végezetül a szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymát :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése