Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
4 evőkanál porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 dl tejföl
baracklekvár
almás töltelék: 1 kg alma, 4 dkg vaj, 1/2 citrom leve,ízlés szerint cukor
mákos töltelék: 25 dkg darált mák, 13 dkg cukor, 1 dl tej
diós töltelék: 25 dkg dió, 11 dkg cukor, 1 dl tej
Elkészítjük a töltelékeket:
almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát.ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.
mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük
diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük
a töltelékeket kihűtjük, közben elkészítjük a tésztát és négy részre osztjuk.
kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket
ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék, megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék
végül tésztával fejezzük be
lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.
A szép hullámos tetőt úgy készítettem, hogy miután lekentem sárgájával a tésztát villával "megsimogattam".
Természetesen a töltelékek sorrendje felcserélhető!
mákos töltelék: 25 dkg darált mák, 13 dkg cukor, 1 dl tej
diós töltelék: 25 dkg dió, 11 dkg cukor, 1 dl tej
Elkészítjük a töltelékeket:
almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát.ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.
mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük
diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük
a töltelékeket kihűtjük, közben elkészítjük a tésztát és négy részre osztjuk.
kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket
ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék, megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék
végül tésztával fejezzük be
lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.
A szép hullámos tetőt úgy készítettem, hogy miután lekentem sárgájával a tésztát villával "megsimogattam".
Természetesen a töltelékek sorrendje felcserélhető!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése