2017. október 2., hétfő

Labanc pecsenye

Nálunk egy kis újdonság volt a sok csirkemell után. Igaz karajból készítettem, de az eredeti recept tarját ír. A fiam mindig azt mondja, hogy szép husi legyen! Egy pici kövér, mócsing szóba sem jöhet. A hentesem szokta mondani, ha sovány húst kérek, hogy náluk ez már válóok. De ez a recept tarjából biztos finom, hisz az egy szaftos hús.

Hozzávalók:

tarja (fejenként 2 szelet mehet)
szeletenként 1-1 sonka, sajt
mustár, só, bors, pirospaprika, liszt

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral. A szeletek egyik felére teszünk egy szelet sonkát, egy szelete sajtot és félbehatjuk. Fogpiszlálóval összetűzzük. A lisztbe pirospaprikát keverünk, beleforgatjuk a húst. Egy kiolajozott tepsire (sütőpapíros!) tesszük és előmelegített, 180-190 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Időközben megforgatjuk a szeleteket.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...