2016. július 27., szerda

Baconos szűzpecsenye gombamártással

Tyű, de jó kis étel! Nincs vele nagy munka, igazán könnyű elkészíteni. Ha karajt vásárolok mindig gyűjtögetem a szűzpecsenyét. Eljött az ideje, hogy felhasználjam.

Hozzávalók:

2 db szűzpecsenye
4 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj ( olíva )
só, bors, margarin
bacon ( nálam 12 szelet )

A húst mossuk, tisztítjuk a hártíáktól szárazra töröljük. Sózzuk majd pici margarinon ( vajon ) körbesütjük.
Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb. 1 deci olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben
sütjük. Ha letelt az idő levesszük a tetőt és így megpirítjuk tovább. Félretesszük pihenni.

Gombamártás

30 dkg gomba
só, bors
2 dl főzőtejszín
vaj, petrezselyem

A tisztított szeletelt gombát rádobjuk a vajra, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk. Ha megpuhult ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...