2015. szeptember 6., vasárnap

Őszibarack sütemény

Mennyire imádom ezt a sütit! Persze enni :) Az elkészítése egy cseppet macerásabb a kelleténél, de megéri. Lakodalmakban igen jártas és az ünnepnapokon is sokan készítik. Látványos, fantasztikus ízű.


Hozzávalók a tésztához:

80 dkg liszt
2 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojássárgája
20 dkg zsír
30 dkg porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi golyókat formázunk és 180-1200 fokos előmelegített sütőben megsütjük. De nem kell nagyon sütni épp hogy színe legyen! Még langyosan óvatosan kikaparjuk a közepüket egy kiskanál segítségével., amit félre teszünk.

Töltelék:

a kikapart tészta
2 dl tej
ízlés szerint porcukor
rum
2 evőkanál kakaó
15 dkg margarin.


Külsejére:

1 mandula aroma
1 vérnarancs aroma
kristálycukor
marcipán levelek

A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagot is. Betöltjük a tésztákat, kettesével összeragasztjuk.
Egyik felét mandula, másik felét vérnarancs aromával bekenjük és megforgatjuk kristálycukorban. Tetejét díszíthetjük marcipánból készült levéllel.

Őszibarack




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...